Banken weigeren woonkrediet voor één op vijf zelfstandigen

Bestaat uw bedrijf minder dan 3 jaar? Ook al draait uw zaak goed en levert u een eigen inbreng van 20%, dan nog maakt u weinig kans op een woonkrediet bij de banken.

De cijfers liegen er niet om. Als u als zelfstandige een privéwoning wenst aan te kopen en hiervoor een woonkrediet nodig heeft, wordt dat absoluut geen evidentie.

Redenen?

De voornaamste reden van de banken om aanvragen te weigeren, is dat ze een groter risico nemen bij zelfstandigen en meer zekerheid willen. Starters en mensen die in de horeca of detailhandel werken, maken het minst kans. De enige oplossingen zijn op zoek gaan naar een woning uit een lagere prijscategorie (zodat men een lager bedrag moet ontlenen en de kansen op een lening groter worden) of een woning huren.

Immolease biedt u een oplossing

Immolease helpt zelfstandigen met de financiering van hun projecten. Als werknemer bent u ook niet altijd zeker van uw baan en kan u ook werkloos worden. De banken riskeren het ondernemerschap en de aangroei van banen teniet te doen. Immolease steunt ondernemers en zoekt een gepaste oplossing voor elke klant.

Wenst u als zelfstandige een woonkrediet aan te gaan? Heeft u een oplossing nodig?
Neem contact met ons op en wij financieren uw project: 09 277 44 74 of info@immolease.be.

Bron: De Tijd.